2010. április 3., szombat

Akár egy évre is eltilthatják Plushenko-t

Joubert, Plushenko, Weir és Lambiel egy jégen
 
Vajon megérte-e Plushenko-nak elvállalnia az áprilisi "Kings on Ice" turnét, miután sérülésre hivatkozva kihagyta a vb-t? Az alábbi hír látott napvilágot tegnap:
 
Akár egy évre szóló eltiltással is sújthatja a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) az olimpiai- és háromszoros világbajnok orosz Evgeni Plushenko-t, aki sérülésre hivatkozva kihagyta a torinói műkorcsolya és jégtánc vb-t, a héten azonban jégre lépett egy bemutatón.
A Szovjetszkij Szport című orosz napilap internetes kiadása pénteken arról írt, hogy a 27 éves sztár a kétszeres vb-győztes svájci Stephane Lambiel, valamint az amerikai vb-bronzérmes Johnny Weir társaságában kedden és szerdán szerepelt a "Kings on Ice" elnevezésű pénzdíjas show-műsorban.
Az ISU kérdőre vonta az orosz sportági szövetséget Plushenko sérülésével kapcsolatban, a szervezet pedig válaszában elküldte a sportoló zárójelentését. A nemzetközi szövetség a dokumentumok birtokában ellenőrizheti, hogy a vancouveri téli játékokon ezüstérmet nyert műkorcsolyázó egészségi állapota lehetővé tette-e a bemutatón való szereplést, és amennyiben úgy találja, hogy a sportoló saját anyagi érdekeit szem előtt tartva veszélyeztette az egészségét, egyéves eltiltással büntetheti.

(Forrás: MTI)