2010. március 26., péntek

Vb - Jégtánc szabadprogram

 A kanadaiak az olimpia után a világbajnokságot is megnyerték

Jégtáncban megismétlődött az olimpiai dobogó két felső fokának sorrendje. A kanadai Virtue/Moir kettős begyűjtötte az aranyat a vb-ről, a korábbi ezüstjük és bronzuk mellé. Noha az edzéstársaik Davis/White egy hajszállal megelőzték őket a kűrben, az előnyük nem volt annyi, hogy behozhatták volna a kanadaiakat. A két pár egy teljesen más dimenziót képviselt a jégtáncmezőnyben, hisz megjavították az olimpián futott legjobb összpontszámaikat és közel 25 ponttal húztak el a mezőny további részétől. A bronzérem meglett az olaszoknak, noha kűrben kikaptak a franciáktól, akik a tavalyi bohócos kűrjüket visszavéve megjavították az eddigi legjobb kűr- és összepontszámukat is.
A kűr előtt visszalépett a 6. helyen álló Jana KHOKHLOVA / Sergei NOVITSKI orosz jégtánc kettős a fiú térdsérülésére hivatkozva, így a Zaretsky testvérpár, a Crone/Poirier kanadai kettős és az orosz Bobrova/Soloviev jégtáncos pár is egy-egy hellyel előrébb tudott kerülni. A második számú amerikai kettős Samuelson/Bates és a magyarok is beelőzték az olasz Cappellini/Lanotte párt, akik összeakadtak a twizzlie-ben és a lány elesett. A kűrben, ha csak 15 századdal is, de a magyarok jobban futottak, mint a Samuelson/Bates kettős, akik így még előttük maradtak összesítésben.
Nóri és Maxim végül sikeresen a 10. helyen zártak és így ennek köszönhetően jövőre két magyar jégtáncospár indulhat a vb-n. A magyarok kűrjében a diagonál lépéssor és a twizzlie  sor csak kettes nehézségi fokot ért el, mert mindkettőben rontottak: az előbbiben Nóra, az utóbbiban pedig Max hibázott. Viszont nehezítettek az utolsó emelésükön, melyben Maxim egy lábon hátrafelé korcsolyázott ülő helyzetben, miközben Nórát emelte.

VÉGEREDMÉNY:
18. Xiaoyang YU / Chen WANG (CHN) 142.80
19. Kira GEIL / Dmitri MATSJUK (AUT) 142.49

Pontozólap:

Részletes pontozás:
Kötelező protokoll
Kűr protokoll

Képek a magyar jégtáncospárról:
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic