2010. március 25., csütörtök

Vb - jégtánc original

A kanadai olimpiai bajnok pár spanyol flamencoja világcsúcsot ért

Igazán nagy változások nem történtek az originalt követően a jégtáncosoknál. A kötelezőben is vezető olimpiai bajnokok magabiztosan vezetnek két versenyszám után, mögöttük az edzőtársaik még 2 ponttal sincsenek lemaradva.  Tessa Virtue és Scott Moir egyébként a 70.27 pontjukkal új világcsúcsot futottak originalban, a második legjobb pontszám pedig a Davis/White kettősé lett 69.29-el. (A csúcsot eddig az orosz olimpiai bajnok Navka/Kostomarov kettős tartotta, akik a 2008-as vb-n futottak 68.67-et érő originalt.) 
Az olasz Faiella/Scali pár már több, mint 12 pont hátránnyal vághat neki a kűrnek az amerikaiakhoz képest. Ha lesz olasz érem, az már csakis bronz lehet. Feltéve, ha nem rontanak és nem kerülnek eléjük akár Pechalaték, akár Kerrék. De ehhez az olaszoknak rontani kellene. Ne felejtsük, hogy elképzelhető, hogy ez az utolsó szezonjuk (vagy az utolsó előtti) és hazai pályán versenyeznek. Ráadásul most az originalban a technikai pontszámuk csak a 9. legjobb volt, mint ötkomponensben a 3. legjobb pontszám az övék és így állnak bronzérmes helyen...
Az original nagy vesztesei Khokhlováék és Cappelliniék. Míg előbbiek csak 1 helyet, de sok pontvesztéssel, addig az olaszok 3 hellyel sorolódtak hátrébb a kötelezőhöz képest. A magyarok az ukránok visszalépésével (a fiú hátsérülése miatt kényszerültek visszalépni a versenytől) egy helyet előreléptek és a 12. helyről várhatják a holnapi kűrt. A legjobb 10-től nem sokkal több, mint 2 pont lemaradásuk van, ami nem behozhatatlan. 

Original utáni állás:
...
A teljes mezőny sorrendje:

Videóinterjú Hoffmann Nórival és Maxim Zavozinnal a versenyszám után:
http://www.mob.hu/engine.aspx?page=showcontentvideo&content=noriek_mukorivb2010_original

Kép a magyar jégtáncos párról:
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic