2010. március 14., vasárnap

Junior vb - 5. nap

Szombaton az utolsó napjához érkezett a junior vb. A hölgyek lefutották a kűrt és megtartották a gálát is.

Mindkét egyéni számban japán aranyérem született
 
A japán Kanako Murakami "Hattyúk tava" programjával megnyerte élete első junior vb-jét. A programban öt tripla ugrása volt, köztük két flip és csak egy dupla salchow. A 15 éves tehetség 4-es nehézségi szintet kapott három forgására és 3-ast a lépéssorára. A lutz-a viszont levonást kapott, mert rossz élről indította. Murakami még nem döntötte el, hogy jövőre a juniorok vagy már a felnőttek között indul-e majd.
Az amerikai junior bajnok Zawadzki “Chicago” programjában szerepelt egy 3Lo, két 3Lz, egy 3S és egy 3T is. A tripla flipje volt az egyetlen problémás eleme, amit élhibásnak ítélt meg a technikai panel. Első nagy nemzetközi versenyén nagyon elégedett eredményével a 15 éves lány. 
Az orosz Agafonova Tchaikovski Rómeó és Júlia zenéjére futotta kűrjét, melyben szerepelt egy 3Lz+3T kombináció, melyet további öt tripla követett. A flipjére kapott csak levonást, melyet rossz élről indított. A 14 éves orosz élete legjobbját futotta és noha a kűrben csak a 4. legjobb lett, összességében mégis meg tudta szerezni a bronzot, mellyel magasan túlteljesítette saját magával szemben támasztott elvárásait, ugyanis a legjobb 10-be szeretett volna kerülni.
A másik orosz, Polina Shelepen a 7. helyről ért fel a 4-re egy kiegyensúlyozott programmal, melyben szerepelt egy 2A+3T kombináció is. A rövid után vezető honfitársa, Ovcharova viszont végül csak 5. lett, mert két ugrásában is elesett.