2010. március 13., szombat

Junior vb - 4. nap

Pénteken a hölgyek rövidprogramjával és a jégtáncosok kűrjével folytatódott a junior vb.
Ovcharova kitörő örömmel fogadta pontjait

Az orosz Ovcharova, ha nem is sokkal, de megnyerte a rövidet a japán Murakami előtt. Kicsit lemaradva tőlük a másik orosz Agafonova áll jelenleg a bronzérmes helyen.
Ovcharova egy 3F, 3Lz+2T, 2A ugrásokból álló rövidet futott, amiben 4-es nehézségi fokot kapott a forgásaira. A 14 éves lány élete legjobbját futotta ezzel és ezt el se akarta hinni, amikor meglátta a pontjait a kivetítőn. 
Murakami 3T+3T kombinációval indította flamenco-rövidjét, de a kombináció második ugrását visszaminősítették. Ugrott még egy 3F-et és egy 2A-t is. Három forgására is 4-es erősségi szintet kapott, a lépéssora 3-as szintű lett. A 15 éves japán csak a rontott kombináció miatt csalódott, a többi elemét sokkal jobban sikerült kiviteleznie, mint az edzésen.
A 14 éves orosz Agafanova forgásaival és különösen a hátrahajlós forgásával nyűgözte le a nézőket. Programjában 3Lz+2T kombináció szerepelt. A grand prix szezon óta lecserélte a rövidjét, mert mindkét programját túl komolynak érezte. Így viszont meg tudja mutatni többféle stílusát is. Elégedett a teljesítményével, hisz megtudta futni, amit tud és nem is számított ilyen jó helyezésre.
Az amerikaiak legjobbja Kiri Baga lett, aki viszont bizonytalankodott a 3F és a 2A ugrásaiban és ezzel csak a 6. helyen áll.

A Schindler listája aranyat ért

A jégtáncosoknál tegnap már érmeket osztottak. Az orosz Ilinykh/Katsalapov kettős nyerte az aranyérmet, akik a verseny mindhárom számát magabiztosan nyerték. A kanadai Paul/Islam jégtáncos pár nyerte az ezüstöt, míg a Monko/Khaliavin orosz kettős a bronzot. Mindhárom pár első junior vb-jén vett részt.
A győztes orosz pár a Schindler listája filmzenére futott kűrjében minden nehéz lépéssor és emelés könnyednek tűnt, minden elemük 4-es erősségi szintet kapott és pozitív minősítést kapott. Ilinykh elmondta, hogy nem is számítottak rá, hogy megnyerhetik a versenyt. Katsalapov elmondta, hogy a kűrjük nagyon komoly volt, hisz a témája a háború, a koncentrációs táborok és ő játszotta Schindlert, aki megmenti Elena-t.
A Paul/Islam kettős a kűrben egy perzsa táncot adott elő, amiben érdekes emeléseket mutattak be. Az emeléseikre, forgásaikra 4-es nehézségi fokot, a lépéssora 3-ast kaptak. Nagyon büszkék a teljesítményükre, hiszen mindhárom programjukkal megjavították életük legjobbját.
Az orosz junior bajnok kettős, Monko/Khaliavin egy blues programot választott, melyben erős twizzlie-k és emelések voltak. A köralakú lépéssoruk viszont csak 2-es szintű lett. Noha a kűrben csak az 5. legjobbak voltak, összességében meg tudták szerezni a bronzérmet.
A 2009-ben junior vb-n ezüstöt szerző amerikai Maia Shibutani/Alex Shibutani kűrje ugyan jól sikerült, de ez kevés volt a dobogóhoz. Az olasz kettős egy szenvedélyes tangóval az 5. helyet tudta megszerezni. A harmadik orosz kettős az ötödik legjobb kűrt futotta, mely egy Rómeó és Júlia program volt. Összesítésben ők a 6. helyen végeztek.

A junior vb versenyei ma a hölgyek kűrjével fejeződnek be.