2010. március 12., péntek

Junior vb - 3. nap

A harmadik napon a jégtáncosok lefutották az originalt, a férfiaknál pedig már éremosztó nap volt tegnap.

Az originallal tovább növelte előnyét az orosz jégtáncos pár

A jégtáncosoknál az originalt az orosz Ilynikh/Katsalapov jégtáncos pár nyerte, így összesítésben már viszonylag elhúztak a mezőnytől. A kanadai Alexandra Paul/Mitchell Islam az 5. helyről a 2-ra jött föl, az orosz Ksenia Monko/Kirill Khaliavin pár pedig a 4-ről a 3-ra. 
Az originalt a legjobb 30 pár mutathatta be, ahol az Ilinykh/Katsalapov jégtáncos pár egy dél-amerikai népzenére futotta a programot, melyben négy elemükre is 4-es erősségi szintet kaptak, ezzel természetesen megjavították egyéni legjobbjukat is. Katsalapov a program után elmondta, hogy voltak apró hibák a futásukban, de ezt csak ők és az edzőik tudják, a külső szemlélők és még a bírók sem vették észre. Tudják miben hibáztak és javítani fognak rajta. Ettől függetlenül természetesen nagyon örülnek a vezető helyüknek.
A Paul/Islam kettős egy spanyol keringőt és flamencot választott az originalra. A kanadaiak 4-es nehézségi fokot kaptak a twizzliejükre, az emelésükre és a diagonál lépéssorukra. Elégedettek a teljesítményükkel, mert ők is megjavították életük legjobb OD pontszámát.
Ukrán népzenére táncolt a Monko/Khaliavin páros, a twizzliejükre ők is 4-es erősségi szintet kaptak, a köralakú lépéssoruk viszont csak 2-es szintet ért el. Noha apróbb hibák becsúsztak a programjukba, az edzőjük elégedett volt velük.
A Shibutani testvérpár a 3. helyről a 4-re csúszott vissza. Japán táncuk során a párhuzamos lépéssorukra csak 2-es nehézségi szintet kaptak. A dobogóhoz közel vannak, tehát nem elképzelhetetlen számukra az éremszerzés. Az olasz Alessandrini/Vaturi kettős egy Tarantellával lépett előre az 5. helyre, a orosz Pushkash/Guerreiro kettős viszont három helyet csúszott hátra egy rotott twizzlesor miatt.

Izgalmas versenyben a japán Yuzuru Hanyu nyerte a férfiak versenyét a junior vb-n. A kínai Nan Song az 5. helyről tört előre és lett ezüstérmes, míg az orosz Gachinski a 6. helyről került a dobogó legalsó fokára a kűrfutásával.
Hanyu egy Rachmaninov zenére futotta kűrjét, melyben két 3A-t is bemutatott, volt egy 3S+3T kombinációja és emellett még három tripla ugrása, jól centrált forgásai. Az egyetlen hibája a bizonytalan 3F volt. A 15 éves japán fiú élete legjobb pontszámával nyert, tavaly még csak a 12. helyet érte el a junior vb-n. Ő a negyedik japán férfi, aki junior világbajnokságot nyert.
Song futott elsőként az utolsó csoportból. Ennio Morricone zenéjére előadott kűrjét egy 3A-val, majd egy 3A+3T kombinációval kezdte. Emellett még három további tripla ugrást is bemutatott. Egyedül a 3Lz-a volt bizonytalan. Két forgására is 4-es nehézségi fokot kapott és ő is megjavította egyéni legjobbját. Elégedett utolsó junior vb-szereplésével és örült az éremnek a 19 éves fiatalember.
Az orosz Gachinski egy 4T+2T kombinációval nyitotta kűrjét és mintha semmi sem történt volna két 3A-val folytatta, majd még 5 tripla ugrással fűszerezte kűrjét. A 16 éves fiú kűrjében két forgására is 4-es nehézségi fokot kapott és ő is megjavította legjobbját. A futása után elmondta, hogy elégedett a teljesítményével és hogy ez volt az első alkalom, hogy versenyen négyfordulatost próbált. Úgy érzi, még nem volt teljesen kész erre, de dolgozni fog rajta a jövőben, hogy tökéletesebben sikerüljön.
Az amerikai Keegan Messing a rövidprogram után még a 2. helyen állt, de végül a 4. helyen végzett. Kűrjében 7 tripla ugrást mutatott be, de elesett a 3A-ban. 
A rövid után még élen álló Hochstein elesett a tripla axelból és ezt követően még három másik ugráselemével is meg kellett küzdenie. Végül az 5. helyen zárt. 
A 8 triplát felvonultató Andrei Rogozine a 13. helyről lépett előre a 6-ra.

A junior vb ma a hölgyek rövidprogramjával és a jégtáncosok kűrjével folytatódik.