2010. március 11., csütörtök

Junior vb - 2. nap

A második napon a férfi rövidprogramra és a párosok kűrjére került sor. 

A férfiaknál az élen az amerikai Grant Hochstein áll, aki egy 2A, 3Lz+2T, 3F ugrásokból álló rövidet futott, melyben három 4-es erősségű forgás is volt. A 71.35 pont még őt magát is meglepte és nagyon szeretne továbbra is szívből korcsolyázni, mert meggyőződése, hogy csak így lehet jól korizni. A 18 éves második helyen álló Messing 3A, 3Lz+2T, 3F ugráselemeket mutatott be és a kombinációs forgására 4-es erősségi szintet kapott. Mindkét amerikai megjavította egyéni legjobbját.
A japán Hanyu utolsóként futotta a 46 fős mezőnyben a rövidjét a "Mission Impossible 2" film zenéjére. A programjában 3A, 3Lz+2T, 3F ugrások szerepeltek. Két forgására és körvonalú lépéssorára 3-as nehézségi szintet kapott. Noha a tervezett tripla-tripla kombinációt nem ugrotta meg, mégsem emiatt elégedetlen. A forgásaival és lépéssorával úgy gondolja sok pontot vesztett. Jóllehet produkciójával nem elégedett, a helyezésével viszont igen.
A kazah Denis Ten teljesen kihagyta a beugrós ülőforgását és bizonytalanul érkezett a 3A és a 3Lz+2T ugrásaiból is. Az 5. helyen álló kínai Nan Song 3A-t is bemutatott, viszont levonásokat kapott a rossz élről indított 3F-jére.

 PÁROS

A párosoknál aranyérmet szerző Sui/Han kettős egy Charlie Chaplin filmzenére mutatta be kűrjét. A program elején 2A+2A  ugrássorral indítottak és egy dobott négyfordulatos salchow-val folytatták, amiből a leányzó két lábra érkezett. Emellett tripla pörgetett emelés, dobott tripla flip szerepelt még a programjukban, valamint 4-es erősségi fokot kaptak a forgásaikra, a halálforgásukra és két emelésükre is. A páros egyébként az első olyan kínai kettős, akik Dan Zhang/Hao Zhang után győzni tudtak a junior vb-n, akik 2001-ben és 2003-ban győztek.
A japán Takahashi/Tran páros programjában egy 2A, dupla pörgetett emelés, dobott tirpla salchow valamint nehéz forgások és emelések szerepeltek. Az ezüsérmesek ezzel a második olyan japán kettőssé léptek elő, akik érmet tudtak szerezni a junior vb-n. Ez a bravúr még 2001-ben sikerült a Yuko Kavaguti/Alexander Markuntsov kettősnek, akik akkor szintén ezüstöt nyertek.
A broznérmes orosz Stolbova/Klimov páros bemutatott egy dupla pörgetett emelést, két dobott tripla ugrást (toe-loop és salchow), de a leányzó elesett a 3T+2A ugrósor második ugrásában. Az életük legjobbját is megjavították ezzel a kűrrel és örülnek, hogy a rövid után is a dobogón tudtak maradni.
A Novik/Kuznetsov páros előrelépése talán azért is sikerülhetett, mert egy párosoktól szokatlan elemük, egy 3Lo szóló ugrásuk volt a kűrben, valamint hogy az amerikai Simpson/Miller páros lány tagja esett a 2A-ban és a dobott tripla rittbergerben is.

Csütörtökön a jégtáncosok originaljával és a férfiak kűrjével folytatódik a junior vb.