2010. március 10., szerda

Junior vb - 1. nap

A párosoknál kínaiak, jégtáncban pedig oroszok az élen

A 211 korcsolyázó és jégtáncos részvételével zajló 53 nemzetet felvonultató junior vb első napján a jégtáncosok és párosok kezdték meg a versenyzést. Sajnos a viadalról nem közvetített egyetlen sportcsatorna és internetoldal sem, így csupán az ISU oldaláról tájékozódhattunk a tegnapi program részleteiről. 

A jégtáncban vezető orosz Ilinykh/Katsalapov kettőst meglepte, hogy vezetnek a kötelezők után, hisz nem ők az első számú orosz kettős a vb-n. Az amerikai Shibutani testvérpár elégedett a teljesítményükkel, nem a helyezésre figyelnek, csak arra, hogy jól korcsolyázzanak. Az orosz Pushkash/Guerreiro kettős mindent megmutatott a versenyen, amit az edzéseken is tudnak. Szerették a keringőt és örültek, hogy nem a Quickstep lett a kisorsolt kötelező, mert az kicsit nehezebben megy nekik. Izgultak amiatt, hogy ők az utolsó jégrelépők a kötelezők során, de tudják, hogy nagyon kicsi pontkülönbségek alakultak ki és küzdeni fognak tovább. >>> Képek a versenyről <<<

A párosoknál a kínai Sui/Han kettős vezet, akik egy orosz népzenére futották a rövidjüket. A programot egy 2A szóló ugrással kezdték és egy dupla pörgetett emeléssel folytatták. 4-es erősségi szintet kaptak a halálforgásukra és a páros kombinációs forgásukra is. Hibájuk, hogy Sui letette a kezét a dobott tripla salchow-ban. Életük legjobbját futották a megszerzett 60.94 pontjukkal és összességében elégedettek a teljesítményükkel. A második helyen álló japánok Flamenco programjában szerepelt egy 2A, egy dupla pörgetett emelés, egy egykezes emelés és egy dobott tripla salchow is. Mindkét forgásukra 4-es erősségi szintet kaptak és szintén életük legjobbját futották az 59.54-es pontszámukkal. Tudják, hogy voltak megingások a programjukban, de nagyon büszkék a páros forgáskombinációjukra, amiben most nagyon együtt voltak, a szokásuktól eltérően. A Stolbova/Klimov pár egy dobott tripla salchow-ot mutatott be, volt dupla pörgetett emelésük és 2A ugrásuk is. Az egyenes vonalú lépéssorukra viszont csak 1-es nehézségi fokot kaptak. A páros elégedett a teljesítményével, hiszen tiszta programot futottak és megjavították szezonbeli legjobb rövidprogram pontszámukat is. Az amerikai Simpson/Miller páros is tiszta programot futott, nem úgy mint az orosz Novik/Kuznetsov pár, akiknél a lány esett a 2A-ból.
>>> Képek a versenyről <<<

Ma a férfi rövidprogrammal és a párosok kűrjével folytatódik a junior vb.