2010. március 18., csütörtök

Duhamel és Buntin külön folytatja

Noha a Skate Canada hivatalosan még nem tette közzé, de már tudható, hogy a Meagan DUHAMEL / Craig BUNTIN kanadai páros külön utakon folytatja. A 2008-as vb-n 6. helyet szerző páros a mostani idényre kissé visszaesett és csak a 3. helyet szerezték meg a kanadai bajnokságban, így csak tartalékok voltak az olimpián is. A legfrissebb hírek szerint Buntin teljesen visszavonul a korcsolyázástól, Duhamel pedig egy új partnerrel, Eric Radford-dal folytatja a versenyzést. A fiatalember és korábbi partnere, Anne-Marie Giroux a 8. helyen végeztek az idei kanadai bajnokságban. 
Hogy az új Duhamel/Radford kettős milyen sikerre számíthat, egyelőre megjósolhatatlan, annyit azonban illik tudni, hogy Duhamel 2003-ban női egyéniben kanadai junior bajnok volt, míg Radford egy évvel később nyert a férfiaknál, szintén a juniorok között.
Buntin egyébként korábban Valerie Marcoux oldalán volt háromszoros kanadai bajnok és indultak együtt nagy világversenyeken is. Legjobb eredményük a 2006-os vb 5. helyük volt. Közös munkájuk a 2006/2007-es szezon után ért véget, amikor Marcoux visszavonult az amatőr versenyzéstől. Buntin májusban tölti a 30-at.